Vergoeding

Vanaf 2013 zit de vergoeding voor begeleiding door een diëtist weer in het basispakket. Je hebt recht op 3 uur vergoeding per kalenderjaar. Veel zorgverzekeraars vergoeden de diëtist daarnaast nog vanuit hun aanvullende pakketten. Kijk hier voor een overzicht van de aanvullende verzekeringen.
Let op: de vergoeding uit het basispakket kan ten laste komen van je eigen risico. Behalve bij kinderen onder de 18 jaar en als er sprake is van Ketenzorg.

Ketenzorg

Vanuit de ketenzorg  (dit geldt voor chronische aandoeningen, zoals; Diabetes, Cardio Vasculair Risico Management en COPD) is er een speciale dieetvergoeding geregeld. Kosten met betrekking tot de ketenzorg gaan via deze regeling niet van het eigen risico af.

Verwijsbrief

Sinds augustus 2011 is de diëtist ook vrij toegankelijk. Dit houdt in dat je ook zonder verwijsbrief bij mij terecht kunt. Check voor de zekerheid nog wel je verzekeringspolis, want er zijn een paar maatschappijen die nog wel om een verwijsbrief vragen als criterium om het consult vergoed te krijgen!

Tarieven

Tarieven Zorgverzekeraars

Voor de reguliere diëtetiek geldt per zorgverzekeraar een gecontracteerd tarief. Voor het exacte tarief verwijzen we je naar de polis van je verzekeraar.

De kosten voor de dieetbehandeling declareren wij rechtstreeks bij de zorgverzekeraars. Hier heb je zelf geen omkijken naar.

Ongecontracteerde zorg

Dieetadvies Amsterdam-Leiden heeft contracten met de meeste zorgverzekeraars. Uitgezonderd: de CZ groep (OHRA, CZ direct en Nationele Ned.), Caresco, Besured, Promovendum, Nat. Academic en Eucare. Ben je hier verzekerd dan kan je natuurlijk ook bij ons terecht, maar je verzekeraar vergoedt slechts een gedeelte van de kosten, variërend van 60-80%.

Voor deze kosten ontvang je een factuur per mail of per post.

Kosten dieetbehandeling

In onderstaand overzicht de kosten per consult en handeling.

Deze tarieven gelden uitsluitend:

  • wanneer je geen aanspraak (meer) kunt maken op bovengenoemde vergoeding
  • wanneer je verzekerd bent bij een verzekeraar waar wij geen contract mee hebben
  • wanneer je nog niet door je eigen risico heen bent
  • wanneer je meer dan 3 uur dieetadvisering nodig heb en hier geen aanvullende verzekering voor hebt
  • wanneer je niet op afspraak verschijnt zonder op tijd te annuleren
  • wanneer je liever de rekening zelf ontvangt, buiten je verzekering om.

Consult Tarief 2024
Eerste consult
Contact: 60 minuten
€ 85,00
Eerste consult kort
Contact: 45 minuten
€ 63,75
Vervolgconsult normaal
Contact: 30 minuten
€ 42,50
Vervolgconsult kort
Contact: 15 minuten
€ 21,25
Telefonisch consult
Contact: 15 minuten
€ 21,25
E-mail vervolgconsult
Contact: 15 minuten
€ 21,25
Screening Directe Toegankelijkheid (alleen wanneer er geen verwijzing van een arts is): € 21,25
Individueel dieetvoorschrift
Per 15 minuten
€ 21,25
Huisbezoek
Vanaf 60 min
Vanaf € 85,00
NoShow tarief
per 15 minuten ingeplande tijd:
€ 21,25

Toelichting behandeltijd

De behandeltijd die de diëtist in rekening brengt bestaat uit twee componenten:

  1. contacttijd: de tijd waarbij de cliënt aanwezig is of de tijd tijdens een huisbezoek.
  2. individueel dieetvoorschrift: de tijd die de diëtist besteedt aan het analyseren van voedingskundige, diëtistische en medische gegevens, het eventueel berekenen van de voeding en het samenstellen van een persoonlijk advies en/of het regelen van medische voeding. Hier is de cliënt doorgaans niet bij aanwezig. Deze tijd maakt deel uit van de behandeling.

Een consult bestaat uit contact tijd en indien nodig een individueel dieetvoorschrift . De totaal bestede tijd wordt altijd afgerond op kwartieren.

Verhindering

Voor een goede planning is het belangrijk dat je op tijd op je afspraak komt. Wanneer je een afspraak niet kunt nakomen, dien je dit minimaal 24 uur tevoren aan te geven. Dit kan telefonisch, per mail, via sms of door een voicemailbericht in te spreken (bekijk contactgegevens). Is de afspraak niet 24 uur van te voren (zaterdagen, zon- en feestdagen niet meegerekend) geannuleerd, moeten we helaas de voor jou gereserveerde tijd in rekening brengen.

Hiervoor rekenen we een NoShow tarief van € 21,25 per 15 minuten ingeplande tijd. Deze rekening kan niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Voor deze kosten ontvang je een factuur per mail of per post.

Vragen?

Voor vragen over de consulten en kosten kun je gerust contact met me opnemen.