Consulten

Spreekuur

icon_tegel_consultHet eerste consult duurt ongeveer een 45-60 minuten. We bespreken dan onder andere welke vragen je hebt, wat je van mij verwacht, wat je  klachten en eet- en leefgewoonten zijn. Daarnaast is het ook heel belangrijk om te weten welke andere factoren van invloed kunnen zijn. Samen stellen we een  behandelplan op. Het bewust worden van je eet- en leefgewoonten, je motivatie vergroten en tot verandering komen, staat centraal in de  vervolgconsulten die meestal 15-30 min duren.

Vervolgconsulten kunnen ook in de vorm van een telefonisch of een mailconsult plaatsvinden indien je dat prettig/handig vindt. Tijdens de begeleiding is er voldoende ruimte voor allerlei praktische vragen en adviezen.


Boodschappencoach

icon_tegel_shoppingTijdens het boodschappen doen kunnen diverse vragen opkomen. Er zijn zoveel keuzes in de supermarkt dat kiezen vaak niet gemakkelijk is. Wat zijn nou verantwoorde keuzes uit al die merken en soorten voedingsmiddelen? Waarschijnlijk heb je in de supermarkt weleens vragen gehad over bepaalde voedingsmiddelen en productkeuze. Bij een boodschappenconsult is het mogelijk om samen met mij boodschappen te doen. Ik kan laten zien hoe verpakkingen/etiketten(voedingswaarden) gelezen kunnen worden om zo bewuste keuzes te maken.


Wandelconsult

icon_tegel_wandelconsultVind je het prettig om te wandelen of vindt je het juist moeilijk om in beweging te komen? Dan zijn de wandelconsulten iets voor jou! Afhankelijk van je conditie of wens kan een wandeling 20-50 min. zijn (in de buurt van de spreekuurlocatie). In het wandelconsult worden je vragen en knelpunten besproken. Je kan wandelconsulten afwisselen met e-mailconsulten of persoonlijke consulten op het spreekuur.


Consult aan huis

 

icon_tegel_thuis Ben je door ziekte langere tijd aan huis gebonden of verminderd mobiel, dan kan ik je ook thuis bezoeken voor een consult.


Meten van de lichaamssamenstelling (Bio-elektrische Impedantie Analyse)

De BIA-meting is een medisch gevalideerde meting. Omdat het vochtgehalte van je hele lichaam belangrijk en bepalend is wordt deze meting al liggend uitgevoerd. Op je hand en voet worden 4 elektroden aangebracht. Via deze elektroden wordt een niet voelbare stroom door het lichaam gestuurd. De meting is eenvoudig uit te voeren en is niet belastend. De uitslag van deze meting + lengte, gewicht, leeftijd en geslacht geeft een goede indruk van de hoeveelheid vetvrije massa (o.a. spieren) en vetmassa van het lichaam. Deze meting is nuttig voor mensen die willen afvallen, voor mensen die aan willen komen in gewicht en spiermassa, maar ook zeker voor sporters. Na aanpassingen in de voeding en beweging kunnen de verschillen in lichaamssamenstelling weer bekeken worden.


Neem contact op

Twijfel je of mijn begeleiding bij je past? Neem dan gerust contact op voor meer informatie of overleg.