Spreekuur

icon_tegel_consultHet eerste consult duurt ongeveer een 45-60 minuten. We bespreken dan onder andere welke vragen je hebt, wat je van mij verwacht, wat je  klachten en eet- en leefgewoonten zijn. Daarnaast is het ook heel belangrijk om te weten welke andere factoren van invloed kunnen zijn. Samen stellen we een  behandelplan op. Het bewust worden van je eet- en leefgewoonten, je motivatie vergroten en tot verandering komen, staat centraal in de  vervolgconsulten die meestal 15-30 min duren.

Vervolgconsulten kunnen ook in de vorm van een telefonisch of een mailconsult plaatsvinden indien je dat prettig/handig vindt. Tijdens de begeleiding is er voldoende ruimte voor allerlei praktische vragen en adviezen.

ACT coaching

ACT staat voor Acceptatie en Commitment Therapie en is gebaseerd op de laatste ontwikkelingen in de cognitieve gedragstherapie en mindfulness. De theorie en toepassing ervan is wetenschappelijk onderzocht en bewezen effectief voor verschillende aandoeningen. ACT Coaching helpt je jouw gedachten en gevoelens te accepteren en omarmen, in plaats van ertegen te strijden en ze proberen te laten verdwijnen. Het onderdrukken van gedachten en gevoelens geeft ze juist meer kracht, waardoor je uiteindelijk steeds meer last gaat ervaren en problemen krijgt. Naast het leren accepteren dat moeilijke gedachten en gevoelens er mogen zijn, leer je ook wat jouw waarden zijn en nog belangrijker, hier naar te handelen. De focus van ACT ligt in het vergroten van mentale veerkracht en flexibiliteit.

Slaapcoaching

Slaapcoaching kan je helpen de slaapproblemen aan te pakken en te overwinnen. We brengen samen jouw slaapproblemen in kaart. Ik leer je via uitleg, tips en technieken hoe je een betere kwaliteit van slaap krijgt. Goed slapen kan je leren!

Consult aan huis

Thuis consult
Ben je door ziekte langere tijd aan huis gebonden of verminderd mobiel, dan kan ik je ook thuis bezoeken voor een consult.