Tarieven

Vergoeding

Vanaf 2013 zit de vergoeding voor begeleiding door een diëtist weer in het basispakket. Je hebt recht op 3 uur vergoeding per kalenderjaar. Veel zorgverzekeraars vergoeden de diëtist daarnaast nog vanuit hun aanvullende pakketten. Kijk hier voor een overzicht van de aanvullende verzekeringen.
Let op: de vergoeding uit het basispakket kan ten laste komen van je eigen risico. Behalve bij kinderen onder de 18 jaar en als er sprake is van Ketenzorg.

Ketenzorg

Vanuit de ketenzorg  (dit geldt voor chronische aandoeningen, zoals; Diabetes, Cardio Vasculair Risico Management en COPD) is er een speciale dieetvergoeding geregeld. Kosten met betrekking tot de ketenzorg gaan via deze regeling niet van het eigen risico af. Via deze regeling worden er 3 of 4 behandeluren per kalenderjaar vergoed. Per huisarts is ketenzorg echter verschillend geregeld; informeer daarom altijd naar de voorwaarden.

Verwijsbrief

Sinds augustus 2011 is de diëtist ook vrij toegankelijk. Dit houdt in dat je ook zonder verwijsbrief bij mij terecht kunt. Check voor de zekerheid nog wel je verzekeringspolis, want er zijn een paar maatschappijen die nog wel om een verwijsbrief vragen als criterium om het consult vergoed te krijgen!

Tarief

Wil je zelf betalen omdat je bijvoorbeeld het eigen risico niet aan wil spreken of omdat je meer begeleiding nodig hebt dan de vergoeding?

Intake (45 eerste consult + 30 min. administratie): € 75,-
Vervolgconsult (15 min): € 15,-
Vervolgconsult (30 min): € 30,-
Vervolgconsult (45 min): € 45,-
Huisbezoek intake (60 min. + 30 min. administratie): € 90,-
Toeslag huisbezoek (reistijd/kosten): € 20,-
Telefonisch- of mailconsult: € 15-30,-

Naast administratietijd hoort ook een voedings- en dieetadvies opstellen, rapportages maken en bestellen drink- of sondevoeding bij de behandeltijd.
Betaling gaat per factuur.

Verhindering

Indien je verhinderd bent en niet op een afspraak aanwezig kan zijn dien je minimaal 24 uur van te voren telefonisch afgemeld te worden (bekijk contactgegevens). De gereserveerde tijd wordt dat niet in rekening gebracht.
Bij het niet nakomen van de afspraak wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht. Dit bedrag kun je niet bij de zorgverzekeraar declareren.

Vragen?

Voor vragen over de consulten en kosten kun je gerust contact met me opnemen.