Over Desiree

Desiree

Desiree Petit

Mijn naam is Desiree Petit en ik werk vanaf 2000 als diëtist. Ik heb een jaar vervangwerkzaamheden gedaan, als diëtist in een ziekenhuis en daarna dertien jaar voor een Thuiszorg organisatie gewerkt. Sinds een aantal jaren heb ik mijn eigen praktijk.

Maatwerk

Na al die jaren werken als diëtist weet ik als geen ander dat ieder mens uniek is. Dan bedoel ik niet alleen de werking van het lichaam en/of een mogelijke aandoening, maar ook de financiële situatie, leeftijd, de sociale omgeving, soort werk, geloofsovertuiging en ga zo maar door. Een voedings- of dieetadvies is dan ook echt MAATWERK. Het motiveren van mensen en het naar boven halen van die eigen kracht vind ik uitdagend.

Aanpak

Mijn aanpak kenmerkt zich door persoonlijke begeleiding en aandacht. Toewijding en enthousiasme om samen met jou en/of je kind de begeleiding tot een goed resultaat te brengen. Wat hier goed bij helpt is mijn ervaring op het gebied van Motivational Interviewing, een bewezen effectieve methode bij gedragsverandering. Daarnaast heb ik de studie afgerond voor specialisatie op het gebied van verstandelijke beperking en autisme. Het scholen van andere hulpverleners op het gebied van gezonde voeding en/of diëten en het opzetten en geven van voorlichtingsactiviteiten voor jong en oud behoren ook tot mijn activiteiten.

Werk voor woonvoorzieningen

Verder werk ik ook nog voor een aantal woonvoorzieningen:

  • kinderen en volwassenen met een auditieve, communicatieve en verstandelijke beperking
  • volwassenen met een verstandelijke beperking / autisme
  • in de geestelijke gezondheidszorg
  • maar ook voor (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking / autisme die zelfstandig wonen.

Publicaties

Regelmatig schrijf ik artikelen voor website www.babybytes.nl